Yeni Şubemiz / Balıkesir ,Ayvalıkta Hizmet vermeye Başlamıştır.
150 Evler Mh.İzzet aygüner cad.5 blok No 11/A öncü sitesi Ayvalık Balıkesir
İrtibat Telefonlarımız:0266 324 71 71 / 0532 061 91 32
Isı yalıtımı, sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtası ile konutların içine girmesini ya da çıkmasını engellemek adına yapılan işlemlerdir. Sürekli artan enerji faturaları ısınma için ayrılan bütçeleri de arttırmaktadır. Tüketilen toplam enerjinin 1/3 kadar oranının konutlar için sarf edildiği düşünüldüğünde ısı yalıtımı artık bir ihtiyaç durumuna gelmiş bulunmaktadır. Enerji tasarrufunun yanında ısı yalıtımı, konutların ömrünü uzatmak, değerini arttırmak, arzu edilen konfor şartlarını sağlamak, sağlıklı bir yaşam sürmek, çevre kirliliğini azaltmak ve sağlıklı bir çevre oluşturmak için hayata geçirilmesi gereken bir uygulamadır.
Konutların iç mekanları için boya tercihinin önemi kadar bina dış cephe boya seçimi de hem estetik, hem de dayanıklılık açısından önemlidir. Dış cephe boyası seçiminde öncelikle dikkat edilmesi gereken husus uygulama yapılacak binanın içinde bulunduğu iklim koşulları ve uygulama yapılacak yüzeyin özellikleridir. Aşırı yağış alan iklim koşullarında nem ve suya dayanıklı boyalar tercih edilmelidir. Bu tür iklimler için tavsiye edilen boya çeşidi silikonlu dış cephe boyalarıdır. Az yağış ve yoğun güneş ışığı alan bölgelerde nem dayanıklılığından önce güneş ışınımlarına dayanıklı ve açık renkli boyalar tercih edilmelidir. Düzgün ince sıva yapılmamış yüzeylerde de düz boyalar yerine grenli boyaların seçilmesi alt yüzey hatalarını kapatılmasında önemli bir rol oynamaktadır.
Bina dış cephe boya uygulamalarının performansını, kullanılacak malzemenin dayanıklılığı kadar işçilik kalitesi de etkilemektedir, hatalı uygulamaların faydasından çok zarar getireceği unutulmamalıdır.
Boya dört ana maddeden oluşur. Bunlar pigmentler, bağlayıcılar, kimyasal katkılar ve çözücüler dir.
Pigmentler : Toz halindeki katı taneciklerdir. Boyaya, örtücülük, renk, dayanıklılık ve parlaklık özelliklerini verirler.
Bağlayıcılar : Pigmentleri bir arada tutar ve boya filmini meydana getirirler. Boyaya, yapışma, sertlik, sağlamlık, dış etkenlere karşı dayanıklılık özelliklerini verirler.
Kimyasal Katkılar : Boyanın özelliklerini iyileştirmek için kullanılır. Örneğin; küfe dayanıklılık ve akışkanlık gibi.
Çözücüler : Uçucudur ve boya uygulanırken, boyanın özelliklerini değiştirmeden inceltici görevi görürler.
Dış cephe boyama ile binalarınız iklim şartlarına karşı dayanıklık gösterir. Ayrıca çeşitli dış cephe boya renkleri ile binanız estetik yönden zengin bir hava kazanır.
Dış Cephelerin Boyaya Hazırlanışı: Dış cephenin konumuna göre gerekli olan iskele kurulduktan sonra cephe yüzeylerindeki sıva bozuklukları tespit edilip yüzey tamiri yapılır.
Ayrıca bina cephelerinden geçen drenaj boruları pas ve sızıntıya karşı kontrol edilmelidir.Cephe yüzeyleri komple tozdan, kirden ve kabaran boyalardan arındırılmalıdır.
Bu işlemlerin ardından tüm yüzeyler astarlanmalıdır.Son olarak çok çeşitli renk yelpazesinden seçtiğiniz renkler ile binanızın dış cephesini boya badana yaparak
binanızın çehresini değiştirebiliriz.. TÜRKAY YAPI.LTD.ŞTİ / MEHMET TÜRKAY.
Akdeniz tarzı bir bahçemiz olsun diyorsanız terasta bir üzüm yetiştirmeli ve bununla önce gölge yapmalısınız. Sonrasında hasırdan yapılmış koltuk ve orta sehpayı minderlerle komplike ederek Güneşten korunabilirsiniz.Ailenizle eğlenceli vakit geçirebileceğiniz, tüm fertlerin bir araya gelebileceği bir ortam oluşturun. Akşam güzel bir aydınlatma için abajur, sağlam ve kaliteli bir şey istiyorsanız hasır mobilyalar, farklılık istiyorsanız da ilginç motifte baskılar içeren yastıkları kullanabilirsiniz. Burada diğer ortamlardan farklı olarak yerdeki geometrik desenli kilim kullanılmış.Çok büyük değil de daha sınırlı bir bahçeye sahip evler için popüler bir tarz olan geleneksel bitişik veranda yapabilirsiniz. Evin boş bir kenarını en iyi şekilde kullanmak için ahşap mobilyalar ve renkli yastıklarla döşenmiş bir yere ihtiyacınız var.
Bugün:29
Tekil:31659
Aylık:361
Toplam Ziyaret:324837